RISORGIMENTO MUSEUM – GENUA

Het museum van de Risorgimento maakt onderdeel uit van het Mazzini Instituut. Dit instituut omvat onder andere een rijk archief en een gespecialiseerde geschiedenisbibliotheek. Het museum is gevestigd in het geboortehuis van Giuseppe Mazzini. Tot de collectie behoren onder andere documenten, manuscripten, wapens, uniformen en vlaggen. Tijdens een rondleiding in het museum wordt 120 jaar geschiedenis goed toegelicht aan de hand van gerelateerde artefacten. De rondleiding begint bij het Balilla incident en eindigt bij oprichting van Giovine Italia. Ten slotte kan je nog een kijkje nemen in twee kleine kamers waar verschillende artefacten liggen die hebben toebehoord aan beroemde historische figuren zoals Garibaldi, Mameli en Bixio.

Internet:
Instituto Mazziniano – officiële website

CAMPINGS (advertenties)

Op zoek naar een mooie camping voor een heerlijke vakantie aan de mooie Bloemenrivièra? Bij Suncamp Holidays pakt uw kampeervakantie goed uit!
Meer info > Suncamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Arke.nl
Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Arke. U kunt u rekenen op kwaliteit en een gunstige prijs-reis verhouding.
Meer info > Arke.nl
Sunweb.nl
Sunweb heeft een groot aantal autovakanties naar de Italiaanse Rivièra in de aanbieding. Profiteer van veel vroegboekkorting!
Meer info > Sunweb.nl